De Gouden Weken

De Gouden Weken in groep 3/4.

 

De eerste vier tot zes weken van het nieuwe schooljaar zijn belangrijke weken in het basisonderwijs. Misschien wel de belangrijkste van het schooljaar. Ze worden niet voor niets de Gouden Weken genoemd. In deze weken wordt de basis voor een positieve sfeer in de groep gelegd.

 

De kinderen doen de eerste weken enorm veel indrukken op en moeten erg wennen na zo’n heerlijk lange vakantie. Vooral voor groep 3 is alles nieuw; een nieuwe juf, meester en lokaal en ook de samenstelling is weer even wennen.  

Om de eerste weken voor alle kinderen een fijne start te maken doen we veel spelletjes en opdrachten. Deze activiteiten zijn gericht op elkaar beter leren kennen, het vertrouwen in elkaar en in jezelf te vergroten en veel plezier te maken. 

Zo speelden we o.a.:

* Taxi en chauffeur waarbij we in tweetallen de klas door mochten ”rijden” (zie foto’s). De eerste van het tweetal was de taxi en moest er blind op vertrouwen dat de chauffeur zonder te botsen de taxi de klas door kon rijden. Dit is heel spannend omdat je moet proberen de gehele rit jouw ogen dicht te houden.

 

* Pinokkio, hierbij lagen alle kinderen als houten poppen op de tafel. Aan de hand van een verhaal kwamen ze tot leven, dit tot grote hilariteit van de kinderen. 

 

* Ik ben....en ik houd van..... Je stelt je voor aan de andere kinderen en vertelt wat jouw favoriete eten is. Op deze manier leerden we elkaar iets beter kennen, heeft iedereen het woord genomen en goed naar elkaar geluisterd.

 

We hebben samen de regels in de klas opgesteld, zodat het breed wordt gedragen en iedereen zich verantwoordelijk voelt omdat ze inspraak in de regels hebben gehad. 

 

* Paardenrace, een opdracht om even lekker te bewegen. De kinderen mochten racen en kwamen onderweg toeschouwers, fotografen, hindernissen en een waterbak tegen. Veel beweging en veel plezier (leuk om samen nog even thuis met uw kind te doen).

 

Volgende week zullen er ook weer leerzame, waardevolle activiteiten op het programma staan om een basis te leggen voor een prachtig schooljaar met een geweldig leuke groep.

 

Fijn weekend.

 

Vriendelijke groeten, Anja en Sander

 

 

 

 

IMG_9795 IMG_9795
IMG_9794 IMG_9794
IMG_9793 IMG_9793
IMG_9787 IMG_9787
IMG_9786 IMG_9786
IMG_9785 IMG_9785
IMG_9784 IMG_9784
IMG_9783 IMG_9783
IMG_9782 IMG_9782