Uitstapje naar het Geestmerambacht

Op dinsdag 9 juli gaan de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 samen op de fiets naar het Geestmerambacht. Op deze dag geen les in de klas, maar een ontspannen dagje samen in het natuurgebied. Dan vieren we dat we samen weer een zeer geslaagd schooljaar hebben gehad. De begeleiding zal voor een traktatie zorgen, omdat ze hebben genoten van de kinderen, maar ook allemaal dit schooljaar jarig zijn geweest of in de zomervakantie weer een jaar ouder en/of wijzer worden. 

Begeleiding
Meester Sander, meester Corné, René en juf Karen gaan van 8:30 tot 14:00 uur met de groepen mee. Juf Ute fietst als begeleider mee, maar gaat daarna weer terug naar school. Juf Mieke is ook van plan om naar het Geestmerambacht toe te komen, maar ze zal er niet de gehele dag bij zijn. 

Fietsen
De kinderen van de groepen 7/8 zullen vooraan fietsen met meester Sander en juf Ute. Hun tempo ligt namelijk hoger en het kan zijn dat zij als groep eerder bij het Geestmerambacht zijn.  Groep 5/6 start achter groep 7/8 en zal in een rustiger tempo met juf Karen, meester Corné en René naar het Geestmerambacht fietsen.

Activiteiten
In het Geestmerambacht zullen de kinderen met elkaar gaan spelen in de speeltuin; voetballen op het veld; relaxen op een handdoek en spelen in het water. Ze mogen alleen maar op een door ons aangewezen plek het water in. Daar zal het water gemiddeld genomen tot je knieën komen en afgesloten zijn van het grote meer. De kinderen moeten ten alle tijden voor ons zichtbaar zijn en mogen dus niet onder water zwemmen. De kinderen mogen buitenspeelgoed meenemen van thuis. 

Fietsen
Kunt u van tevoren controleren of de banden opgepompt zijn en een goed profiel bevatten? Kunt u ook controleren of het zadel en het stuur vastzitten? Alle manden graag verwijderen in verband met de veiligheid. 

Eten/drinken/zonnebrand
We zijn de gehele schooldag op pad, dus kunt u kind voor de gehele dag voldoende eten en drinken meegeven? Liever een flesje water te veel, dan te weinig. Een fles zonnebrand is daarnaast ook aan te raden. 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die natuurlijk aan ons stellen. 

 

excursion excursion