Kruidnotenbakwedstrijd

groep 7/8 in de keuken

Vandaag hebben de leerlingen van groep 7/8 de lekkerste gluten vrije kruidnoten gebakken! Dit jaar gebruikten wij een bijna kant-en-klare speculaas & kruidnoten mix van het merk Peak’s. Als eerste hebben we met de hele klas de kruidnoten bereid zoals op de verpakking stond. Deze hebben de kinderen volgens uitgebreid gekeurd op uiterlijk, geur, structuur en smaak. Ze smaakten nu al erg lekker. 

Kun je de kruidnoten de volgende keer nog lekkerder maken?

Vervolgens gingen de kinderen in teams van zes leerlingen aan het werk. Wat kunnen ze aan de mix toevoegen, zodat de kruidnoten nog lekkerder gaan ruiken, krokanter worden en beter gaan smaken? Hoelang zat de eerste lading in de oven? Hoelang gaan we nu onze lading in de oven laten zitten? 

Ingrediënten van ingrediënten  
In de klas stonden diverse ingrediënten uit de mix, zoals speculaas & koekkruiden, bruine basterdsuiker en kristalsuiker. Daarnaast stonden ook de ingrediënten van de speculaas & koekkruiden in de klas, zoals kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel en gember.

Ligt er nu speculaas in de oven? Het was toch een kruidnotenbakwedstrijd? 

Niet alle extra toegevoegde ingrediënten hadden een succesvol resultaat. Welke toevoegingen uiteindelijk het succesvolst blijken te zijn......dat zijn de kinderen nog aan het berekenen. 

3BF91640-8240-449E-815A-D7B076A5AEF8 3BF91640-8240-449E-815A-D7B076A5AEF8
A0F952AD-DF9E-4642-AB48-4AC59960CF35 A0F952AD-DF9E-4642-AB48-4AC59960CF35
8B102C1E-8110-484D-AD38-9418F17148E0 8B102C1E-8110-484D-AD38-9418F17148E0
8A70E910-8DFC-45B1-9069-E9E40EDB1C15 8A70E910-8DFC-45B1-9069-E9E40EDB1C15
96BF1C47-508B-41D2-BA66-A54222AE74AF 96BF1C47-508B-41D2-BA66-A54222AE74AF
35D5CC01-7086-40BC-8FC7-C9D9A800DE72 35D5CC01-7086-40BC-8FC7-C9D9A800DE72
7FA9FD40-4C46-4D7D-822C-92DA8256B131 7FA9FD40-4C46-4D7D-822C-92DA8256B131
CD398C9D-59C2-461F-98D8-35522942E146 CD398C9D-59C2-461F-98D8-35522942E146
97607E9C-53C4-47A9-8CC0-30F23D043095 97607E9C-53C4-47A9-8CC0-30F23D043095